Dahiler Akademisinden, Engellilere duyarlılığı artırma projesi

Dahiler Akademisinden, Engellilere duyarlılığı artırma projesi


KONYA (A.A) - Dahiler Akademisi, eğitim öncesi çocukların engelli insanlara karşı duyarlılığı artırma çalışmalarını planlı bir şekilde projelendirerek yürütüyor.
     Okul öncesi çocuklara eğitim veren Dahiler Akademisi, hazırladığı yeni bir proje ile bünyesindeki okul öncesi öğrencilerine, engelli insanlara karşı ön yargıları yıkmak, bakışları değiştirmek, ilgileri ve yardım duygularını güçlendirmek, onları kabul edilir kılmak için duyarlılığı artırma çalışmalarının planlı bir şekilde projelendirilerek yürütüldüğü ifade edildi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Engelsiz Yaşam Biri üyelerinden Ayşegül Bilgili ve Sibel Cingöz, Dahiler Akademisinin bu projesi takdire layık bir proje olduğunu dile getirdi.
     Eğitim öncesi çocuklara engellilere karşı duyarlılığı artırma çalışmaları bizleri mutlu etmiştir Bilgili ve Cingöz, Özellikle toplumumuzdan engelli vatandaşlarımıza duyarları olmalarını, sakat ve özürlü kelimelerini kullanmamalarını gerektiği öğretilmelidir dedi.
     Dahiler Akademisi Kurucu Müdürü İsmail Yılmaz ise toplumun engellilere karşı duyarlılığını artırmak için önce çocuklara ve aileye ulaşmak gerektiğini vurguladı.
     Çocukların bu amaca yönlendirilmelerinde, kendi aralarındaki dayanışmanın büyük önemi olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu dayanışmanın sağlanabilmesi için de çocuktan çocuğa eğitim yöntemi en etkili yöntemlerin arasında bulunduğunu ifade etti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Dahiler Akademisinden, Engellilere duyarlılığı artırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER