Dağcılardan Cumhuriyet tırmanışı

Dağcılardan Cumhuriyet tırmanışı -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla farklı ülkelerden dağcıların katılımıyla, Erciyese zirve tırmanışı yapıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla farklı ülkelerden dağcıların katılımıyla Erciyes Dağına Cumhuriyet Zirve Tırmanışı yapıldı.
     Dağcılık Federasyonunun 2012 faaliyet programında da yer alan tırmanış için Kayseriye gelen 30 ilden ve farklı ülkelerden 53 dağcı, Erciyes Tekir Yaylasındaki dağ evinden tırmanışa başlayıp, Çobanini bölgesinde kamp kurdu.
     Dağcılardan 42sinin katılımıyla başlayan tırmanışta 41 dağcı zirveye ulaşmayı başardı.
     Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Zirve Tırmanışını bu yıl 15. kez gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümünü Erciyesin zirvesinde kutladıkları için gururlu olduklarını ifade eden Yılmaz, Yorucu bir tırmanışın ardından zirveye ulaştık. Zirveye yakın yerlerde yaklaşık 1 metre kar vardı. Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümünde bu tırmanışı yaptığımız için çok mutluyuz. Erciyesin zirvesinde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşımızı söyledik. Ardından zirvedeki defteri imzalayıp, inişe geçtik dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Dağcılardan Cumhuriyet tırmanışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER