Dağcılar Erciyeste buluştu

Dağcılar Erciyeste buluştu -HADAK tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, dağcılar Erciyesin zirvesine tırmandı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) tarafından düzenlenen, 18. Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı, yaklaşık 200 dağcıyı biraraya getirdi.
     Türkiyenin çeşitli kentlerinden 200 dağcı, etkinliğin ilk günü olan 13 Temmuzda Erciyes Dağının 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylasında kamp kurdu.
     Kampın ikinci gününde ise 23 dağcı Erciyesin zirvesine tırmandı, diğer katılımcılar da Sarı Göl ve Buzullar bölgesine yürüyüş yaptı.
     Zirve tırmanışına Antalyadan katılan dağcılardan Mehmet Aslankan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyese tırmanmanın zorlu ve yorucu olduğunu belirterek, Erciyes Türkiyenin en büyük dağlarından biri. Zirveye çıkış ve iniş yaklaşık 13 saat sürdü. Bu yüzden zirveye çıkmak biraz yorucu oluyor. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Faaliyeti düzenleyenlere teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Bu arada kampa katılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum ekipleri de dağcılık eğitimleri kapsamında tatbikat yaptı.
     Kamp bugün yapılacak etkinliklerle sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Dağcılar Erciyeste buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER