Cunda Adasındaki yangın

Cunda Adasındaki yangın -Ayvalık Adaları Tabiat Parkı yakınlarında etkili olan, sabah saatlerinde kontrol altına alınan ancak bazı noktalarda tekrarlayan yangına havadan müdahale edildi


BALIKESİR (A.A) - Ayvalık ilçesindeki Cunda Adasında makilik ve zeytinlik alanda etkili olan, sabah saatlerinde kontrol altına alınan ancak bazı noktalarda tekrarlayan yangına havadan müdahale edildi.
     Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman niteliği taşımayan hazine arazisinde çıkan çalı yangınında ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.
     Karahan, ekiplerin yangın sahasına bitişik olan zeytin ağaçları ve orman vasfındaki alanların korunması için gece boyunca görev yaptığını, yangını söndürme çalışmalarına Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Küçükköy belediyelerine ait arazözlerin katıldığını söyledi.
     Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmalarına başladıkları sırada bazı noktalarda yangının tekrarladığını bildiren Karahan, şunları kaydetti:
     Tekrarlayan alevlere yerden ve havadan müdahale edildi. Balıkesir ve Akhisarda konuşlanan iki helikopter ile Edremit ilçesinde bulunan bir amfibi söndürme uçağı alevlere müdahale etti. Alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Olası tekrar yangınlarına karşın yer ekipleri soğutma ve temizleme çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu yangın çalılık ve makilik alanda gerçekleşti. Vatandaşlarımızın bugünlerde çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz.
     Karahan, vatandaşların her türlü yangın ihbarını Alo 177 numaralı telefona bildirmelerini istedi.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Cunda Adasındaki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER