Cumhuriyetimiz 89. Yaşında

Cumhuriyetimiz 89. Yaşında -Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü, Hatayda törenlerle kutlandı


HATAY (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü, Hatayda törenlerle kutlandı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Atatürk Caddesinde devam eden törende Vali Lekesiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ile halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.
     Lekesiz, törende yaptığı konuşmada, başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşının Mustafa Kemal Atatürk ve milletin her ferdinin fedakarlıkları sonucu kazanılan büyük bir zafer olduğunu ifade etti.
     Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümünü milletçe büyük coşku ve gururla kutladıklarını belirten Lekesiz, konuşmasına şöyle devam etti:
     Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlığının göstergesi olmuştur. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve çağdaşlıkta uygarlıklar düzeyini aşma hedefini gerçekleştirmek için 89 yıldır çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti köklü ve güçlü bir devlet olarak laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla tüm dünya için örnek bir ülke haline gelmiştir. Bunun yanında sadece bölgesel görev ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil aynı zamanda insanlığın sorunlarının çözümünde de elini taşın altına koyan bir millet olarak takdirle anılmaktadır.
     Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Samandağ ilçesine bağlı köy muhtarlarından oluşan halk oyunları ekibi, bir gösteri yaptı. Resmi geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi.
    
     Muhabir: Hatay / Abdulgafur Kılıç / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89. Yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER