Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kocaelide düzenlenen törenle kutlandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kocaelide düzenlenen törenle kutlandı.
     Kocaeli Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
     İsmet Paşa Stadında devam eden törende, mehteran gösterisinin ardından sanatçı Orhan Hakalmaz konser verdi. Daha sonra, Vali Topaca, Garnizon Komutanı Yavaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, askeri cipten halkı selamladı.
     İstiklal Marşının ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri de çeşitli gösteriler sergiledi.
    
     -Kocaeli Valisi Topaca-
    
     Kocaeli Valisi Topaca, törende yaptığı konuşmada, 29 Ekimin Türk milletinin Atatürkün etrafında kenetlenerek çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu belirterek, atalarının sarsılmaz inanç ve kararlılıkla katıldığı, her anı eşi ve benzeri görülmemiş kahramanlıklar ve eşsiz fedakarlıklar ile süslenmiş bir mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 89uncu kuruluş yılı olduğunu söyledi.
     Topaca, cumhuriyetin Yemenden Balkanlara, Galiçyadan Kafkasyaya, Çanakkaleden Kurtuluş Savaşına kadar birçok cephede yapılan mücadele neticesinde Türk milletinin bin yıllık yurdu olan güzel Anadolunun düşman işgalinden kurtarılmasını hatırlattığını vurgulayarak, 89 yılda millet olarak cumhuriyetin gurur duyabilecek bir seviyeye taşındığını kaydetti.
     Ulaşılan noktanın büyük önder Atatürkün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesi hatta onun üstü olduğunu dile getiren Topaca, Yaşanan her türlü sıkıntı ve sorunlara rağmen 75 milyonluk nüfusu, 171 üniversitesi, 1 trilyon dolara yaklaşan gayri safi yurt içi hasılası, 140 milyar dolarlık ihracatı, yetişmiş insan gücü, kendine olan güveni ve yüksek hedefleriyle Türkiye, herkesin gıpta ettiği bir ülke durumuna gelmiştir diye konuştu.
     Topaca, 89 yıllık dönemde kardeşlik ve dostluk duygularını geliştirdiklerini anlatarak, hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün kültürleri ve inançları gönülden kucaklayarak, geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyen bir ülke olduklarını ifade etti.
     Resmi geçidin ardından sona eren törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Azize Sibel Gönül, Fikri Işık, İlyas Şeker ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER