Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Adıyamanda CHP ve ADD üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu -CHP İl Başkanı Doğan: -Cumhuriyet Bayramını Türkiyeye örnek olacak şekilde kutladığımız için gur


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi bir grup, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     CHP Adıyaman İl Teşkilatı ve ADD Adıyaman Şubesi üyesi bir grup, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla Valilik önünde toplandı. Polisin güvenlik önlemi aldığı kutlamada, gruptakiler buradaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     CHP İl Başkanı Bilal Doğan, daha sonra yaptığı açıklamada, Adıyamanın toplumsal hoşgörü anlamında Türkiyeye örnek birçok mesajlar verdiğini söyledi.
     Adıyamanın gerek siyasi partilerin birbirleriyle diyaloğu, gerek halkın, gerekse çeşitli mezhepsel unsurların birlikte yaşamasıyla güzel bir şehir olduğunu ifade eden Doğan, Her zaman toplumsal uzlaşı yönüyle ülkemize örnek teşkil Adıyaman, bugün bunu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında da gösterdi dedi.
     Türkiyenin bazı yerlerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında tartışmaların yaşandığını aktaran Doğan, Adıyamanın bu anlamda Türkiyeye örnek olduğunu dile getirdi.
     Cumhuriyet Bayramının Adıyamanda davul, zurna ve halaylarla gündeme geleceğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet Bayramını Türkiyeye örnek olacak şekilde kutladığımız için gurur duyduk. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ülkemizde güzellikler içerisinde geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş yıl dönümü olan bugünü kutlarken engellerle karşılaşmamamız gerekiyor. Bu konuda bize duyarlılık gösteren, sorun yaşamamamızı sağlayan Valimize ve emniyet görevlilerine teşekkür ediyoruz.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     -Gölbaşında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi
    
     Bu arada Gölbaşında da bazı sivil toplum örgütleri tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.
     Dr. Kemal Tabak Caddesinden yürüyüşe geçen grup Gölbaşı Kaymakamlığı önüne gelerek karanfil bıraktı.
     ADD Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, burada yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü kutlamak ve Cumhuriyetin Türk milletine sağladığı kazanımları korumak için toplandıklarını söyledi.
     Savaşarak kazanılan Cumhuriyeti savaşarak koruyacaklarını ifade eden Köseler, Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında sonsuz katkıları olan Çanakkalede, Anafartalarda, Conkbayırda, Karatepede şehit düşen atalarımızın verdiği Cumhuriyet mücadelesinin takipçileri olduğumuzu göstermek için bir aradayız diye konuştu.
     Açıklamanın ardından yaklaşık bin 500 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Emin Tezerdi / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER