Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düziçinde düzenlenen törenle kutlandı


OSMANİYE (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düziçinde düzenlenen törenle kutlandı.
     Hükümet Konağı bahçesindeki tören Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Nevzat Şengök, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serdar Arbaş ve Belediye Başkanı Ökkeş Namlı vatandaşların bayramını kutladı.
     Kaymakam Şengök, Türk milletine kutsal bir armağan olan Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü halkla beraber kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirtti.
     Cumhuriyetin varlığını güçlü biçimde sürdürebilmesi için herkesin üzerine belli bir sorumluluk düştüğünü anlatan Şengök, Bu sorumluluk, çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyet sevgisini aşılamak, değerlerinin ne anlama geldiğini ve kendilerine neler kazandırdığını açık biçimde anlamaktır. Böylece gelecek nesillerimiz de bu meşaleyi şuurlu biçimde taşımaya devam edecektir dedi.
     Öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerini okumasının ardından, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Düziçi Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından sunulan gösterinin ardından okulların tören geçişiyle program sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER