Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Borçkada kutlandı


ARTVİN (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Borçkada düzenlenen törenle kutlandı.
     Borçka Belediye binası önünde düzenlenen törene, Kaymakam Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı Oral Küçük, Emniyet Amiri Halil Telli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Kaymakam Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Yavuzyılmaz ve Belediye Başkanı Küçük ile vatandaşların bayramını kutladı.
     Kızıltoprak, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin en büyük erdeminin, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi olduğunu söyledi.
     Türk ulusunun, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline geldiğini, devletin tek ve gerçek sahibi olduğunu ifade eden Kızıltoprak, şöyle devam etti:
     Tarih biliminin bize sunduğu verileri incelediğimiz zaman, milletimizin büyük zorluklara göğüs gererek, dayanışma ve iş birliği ruhuyla yıllarca süren savaş dönemlerinde üstesinden gelerek bu güzel günleri bizlere miras bıraktıklarını görürüz. Hepimize düşen görev, bu güzel 29 Ekim günü hem gururlanmak hem de dayanışma ruhu içinde el ele vererek daha büyük bir çalışma azmi ile uygarlık ve bilim yolunda gayret göstermektedir.
     Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüllerin verilmesi ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER