Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Malatyada düzenlenen törenlerle kutlandı


MALATYA (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatyada düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Malatya Valisi Vasip Şahin, makamında 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve diğer protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
     Daha sonra Vali Şahin, Burhanettin Aktı ve Selim Pilten, üstü açık bir arabaya binerek İnönü Caddesinde halkın Cumhuriyet Bayramını kutladı.
     Şahin, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman arkadaşlarının Kurtuluş Savaşında verdiği mücadeleye dikkati çekerek, Kahraman milletimiz, fiilen kazandığı bağımsızlığını, uluslararası hukuk alanında da 29 Ekim 1923de kuruluşunu ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti ile tescil ettirmiştir dedi.
     Bugün Türkiyenin insan hakları, kişi hak ve hürriyetleri, fikir ve ifade özgürlüğü, teşebbüs hürriyeti başta olmak üzere hukukun bir çok alanında önemli reformlar yaparak, insanlarının çok daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasının sağlam alt yapısını oluşturduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:
     Cumhuriyetin 89. yıl dönümünde geriye baktığımızda kuruluşundan bugüne ülkemizde her alanda çok önemli değişimlerin, dönüşümlerin ve gelişimlerin sağlandığını bariz bir şekilde görmekteyiz. Bugün her bakımdan kendine güvenen, istikbale umutla bakan, bölgesinde güven ve istikrar unsuru olarak model alınan, dünyada sözü dinlenen bir ülkenin vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.
     Lise öğrencileri şiir okuduğu sırada protokolün üzerine gölgelikte biriken yağmur suyu döküldü. Vali Şahin ıslanan kıyafetlerini peçeteyle sildi.
     Tören resmi geçitle sona erdi. Arkası açık bir kamyonetle geçide katılan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (MESOB) bağlı esnaflar, vatandaşlara şeker dağıttı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER