Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Elazığda törenlerle kutlandı


ELAZIĞ (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Elazığda düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Elazığ Valisi Muammer Erol, makamında, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile askeri ve sivil erkanın tebriklerini kabul etti.
     Kutlamalar kapsamında Zübeyde Hanım Caddesinde tören düzenlendi. Vali Erol, Akbaş ve Selmanoğlu törene katılanların bayramını kutladı.
     Erol, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramını 89. kez kutluyor olmanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.
     Cumhuriyetin Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğunu vurgulayan Erol, şöyle konuştu:
     Ne mutlu ki 89 yıl önce Büyük Önder Atatürkün önümüze koyduğu Muassır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız ve artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Ve bugün Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ekonomik gelişmişliğimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyenleri ise korku ve telaşa düşürmektedir.
     Türk insanının Cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun bilincinde olduğunu, demokratik, laik ve sosyal Cumhuriyet ile onun kazanımlarının ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığı olduğunu dile getiren Erol, Bu millete düşmanlık ve hainlik hissi besleyenler şunu asla unutmasınlar ki, bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan Türk Milleti, Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır diye konuştu.
     Erol, çağdaş, laik, demokrat ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu yüce Türk Milletinin geçmişten geleceğe en değerli ışık kaynağı, büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürkün yolunda yürümeye devam edeceklerini, Onun yaktığı meşalenin hiç sönmeyeceğini ve Türk milletinin ebediyete kadar Onu kalbinde ve gönlünde yaşatacağını bildirdi.
     Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, mehteran takımı ve halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER