Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tuncelide düzenlenen törenlerle kutlandı -Tunceli Valisi Güner: Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir


TUNCELİ (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tuncelide düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tuncelideki etkinlikler, Vali Hakan Yusuf Günerin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
     Güner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve diğer ilgililerin tebriklerini kabul etti. Güner ve beraberindekiler, daha sonra geçit töreninin yapılacağı Hükümet Konağı önüne gitti.
     Tunceli Belediye Başkanlığından katılımın olmadığı törende Vali Güner ve Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Murat Kırkaya, askeri ve sivil erkanın bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Vali Güner, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin kenetlenmesi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının tarihin kaydettiği ender başarılardan biri olduğunu vurguladı.
     Hak ve hürriyetten yoksul milletlerin ayakta kalmaları ve yaşamalarının mümkün olmadığını ifade eden Güner, Bizlere ve gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, bu güzel mirasa sahip çıkmak, muasır medeniyeti yakalayarak geçmek en önemli görev olarak verilmiştir dedi.
     Milletin Cumhuriyeti benimsediğini ve Cumhuriyete bütün değerleriyle sımsıkı sarıldığını belirten Güner, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir dedi. Güner, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde Türk milletinin, canı, kanı ve emekleriyle kurulan bu ruhu ve Cumhuriyeti tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatma ve kıymetini idrak etme görevinin milletin olduğunu ifade etti.
     Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması ile devam edilen törende Güner, okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
     Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu program, resmi geçit töreniyle sona erdi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Önder Felek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER