Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan: -Yeni ve sivil anayasa hem milletimizi birbirine kenetleyecek hem de Cumhuriyetin temellerini çok daha sağlam ve sarsılmaz bir hale getirecektir


KÜTAHYA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Yeni ve sivil anayasanın hem milleti birbirine kenetleyeceğini hem de Cumhuriyetin temellerini çok daha sağlam ve sarsılmaz hale getireceğini bildirdi.
     Uçan, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyetin, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeden tüm vatandaşların paylaştığı rejim olduğunu belirtti.
     Cumhuriyetin, milli egemenlik çatısı altında idare edilenle idare edeni demokrasi çizgisinde bir araya getirdiğine dikkati çeken Uçan, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetin 89uncu yılında ülke olarak gelinen seviyenin ve önümüzdeki dönemde yapılması gerekenlerin gözden geçirilmesi, ülkemizin istikrarlı gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Demokrasi ve Cumhuriyetin kurumsallaşması için yapısal reformların yanı sıra vesayetle mücadele ve paramiliter yapılanmaların tasfiyesi noktasında hala atılması gereken birçok adım bulunmaktadır. Bunların başında ise evrensel değerler çerçevesinde hazırlanacak bir anayasa gelmektedir. Yeni ve sivil anayasa hem milletimizi birbirine kenetleyecek hem de Cumhuriyetin temellerini çok daha sağlam ve sarsılmaz bir hale getirecektir. Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada Türkiyenin önemi her geçen gün artmakta, Türkiye sadece bölgesel bir aktör olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir. başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, 89uncu yılında milletimizin bayramını, bürokratik oligarşi ve vesayetten arındırılmış bir cumhuriyet beklentisiyle kutluyoruz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER