Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzincanda törenle kutlandı


ERZİNCAN (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzincanda törenle kutlandı.
     Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ordu Caddesinde düzenlenen törende halkı selamladı.
     Yenigün, törende yaptığı konuşmada, Bugünleri bize armağan eden Büyük Önder Atatürkü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve vatanı için canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.
     Kurtuluş Savaşının kazanılmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ileri görüşlülüğü ile çağdaşlık, eşitlik ve özgürlük alanlarında büyük bir düşünce devrimi başlatıldığını ifade eden Yenigün, şunları kaydetti:
     Yeni kurulan devleti Cumhuriyet ile taçlandırarak tarihimizin en büyük devrimlerinden birini gerçekleştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyeti kurarken insan hakları, demokrasi, hukuk devleti, temel özgürlükler gibi Cumhuriyetin dünyada yaşanan modern gelişmelere imkan verecek dinamik bir yapıda olmasına özen göstermiştir. Türk milleti Cumhuriyet ile birlikte bağımsızlık anlayışından ve kendi kültüründen taviz vermeden tüm yönleri ile modern dünyanın etkin bir üyesi olma ve modern dünyanın insanlığa sunduğu imkanlardan asgari derecede yararlanma yolunda büyük bir hızla ilerlemiştir.
     Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.
     Öte yandan CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile CHP İl Başkanı İsmail Arslanın da aralarında bulunduğu bir grup, Erzincan Belediyesi binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunmak istedi.
     Çevik kuvvet ekiplerinin Atatürk Anıtına geçişe müsaade etmemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra alana alınan grup, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Milletvekili Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisanları kutlayamıyoruz, 19 Mayısları kutlayamıyoruz, 30 Ağustosları kutlayamıyoruz, 29 Ekimlerde yasaklar geliyor dedi.
     Ülkeyi germek gibi bir niyetleri olmadığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:
     Bizim tek niyetimiz; Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaktır. Medeni milletler seviyesine çıkarken de Cumhuriyetin kazanımları ile birlikte gitmektir. Bizim istediğimiz bu. Yoksa, öyle birilerinin dediği gibi alanlarda çocukları dondurmak için değil, gençleri üşütmek için değil.
     Konuşmanın ardından grup, sloganlar atarak alandan ayrıldı.
    
     Muhabir: Yakup Bakar / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER