Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Cumhuriyet, demokratik bir ortamda, halkın kendi kendisini yönetecek kişileri seçme ve seçilme özgürlüğüdür (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tekirdağda düzenlenen törenle kutlandı.
     Orduevi önünde düzenlenen törende, Vali Ali Yerlikaya, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkanı Adem Dalgıç, halkın bayramını kutladı.
     Vali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923te ilan edilen cumhuriyetin tamamen halkın iradesini gözeten, çoğulculuğu ve katılımcılığı esas alan yönetim şekli olduğunu hatırlatarak, Cumhuriyet, demokratik bir ortamda, halkın kendi kendisini yönetecek kişileri seçme ve seçilme özgürlüğüdür diye konuştu.
     Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bugün hep birlikte, kuruluşunun 89. yılına ulaştığımız cumhuriyetimizi, tıpkı felsefesinde olduğu gibi tam bağımsız, güçlü ve demokratik şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar yaşatarak, millet bilinciyle, birlik, beraberlik ve dayanışmaya içerisinde, tarihten dersler alınarak, başkaları tarafından yapılan hesapların bozulduğu, demokrasisi kurumsallaşmış, insanlarının refah düzeyi yükselmiş, dünyada küresel bir güç haline gelmiş, güçlü bir Türkiye için hep beraber çalışmalıyız.
     Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından resim, afiş, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER