Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyet Bayramı, Denizli ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.
     Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, valilikte tebrikleri kabul etti.
     Daha sonra Valilik önünde düzenlenen törene katılan Vali Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakbilen, Belediye Başkanı Zolan, halkın bayramını kutladı.
     Vali Demir, millet egemenliğine dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir yönetim şekli olan Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu söyledi.
     Türk milletinin Cumhuriyetin tüm değerlerini benimsediğini ve bu değerlere dün olduğu gibi bugün de aynı heyecanla sahip çıktığını kaydeden Demir, Denizli halkı da ulusal onuru için direnen, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan, yurt sevgisini canından üstün tutan, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı kurtuluş destanın öncülerindendir. Denizli halkı tüm imkansızlıklara karşı milli mücadeledeki yerini almıştır dedi.
     Konuşmanın ardından Denizlideki çeşitli okullarda okuyan öğrenciler şiirler okudu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri sundu.
     Daha sonra geçit resmi ile kutlamalar son buldu.
    
     -Acıpayamdaki kutlamalar-
    
     Acıpayamda Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende ilk olarak Kaymakam Uğur Kalkar, makamında kutlamaları kabul etti.
     Daha sonra Acıpayam Şehir Stadında düzenlenen kutlamalara geçildi. İlçe stadındaki törene Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Garnizon Komutanı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, gaziler, daire ve kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Kaledeki tören-
    
     Cumhuriyetin ilanının 89. yıldönümü, Kale ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
     Kale Kaymakamı Serap Özmen, makamında tebrikleri kabul etti.
     İlçe merkezinde yapılan programda öğrenciler şiirler okudu, folklor ekibi gösteri sundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış-Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER