Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Eskişehirde, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk Bulvarında düzenlenen törende, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tümgeneral Nihat Kökmen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuray Akçasoy, etkinliğe katılanlarını bayramını kutladı.
     Koçdemir, törende yaptığı konuşmada, bugün Türkiye Cumhuriyetini kuranları şükranla andıklarını bildirdi.
     Memleket topraklarına meydan meydan cumhuriyet mühürlerinin vurulduğunu ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:
     Bugün cumhuriyetimizin 100üncü yılına 11 sene kala bu meydandayız. Bu meydanlardan yine meydan okuyoruz. Uzun ve meşakkatli yollardan geldik bu meydanlara. Seferberliklerden dolup boşalan kışlalardan, kıtlıklardan, gidip dönülmeyen yerlerden, gonca gülün tazelerinin kırıldığı cephelerden geldik, bu meydana. Yolsuz, ilaçsız, ışıksız günlerden geldik, bu meydana. Kısacası mert dayanıp namerdin kaçtığı gümbür gümbür gümbürdenen meydanlardan geldik, bu meydanlara. Gazi Paşa ve arkadaşlarının atığı temellerin koyduğu ilkelerin, gösterdiği hedeflerin isabeti bugüne kadar defalarca teyit edildi. Tarih açıkça göstermiştir ki, Türk milletinin bekasının milletler camiası içinde hak ettiği yeri almasının yegane biçimi cumhuriyettir.
     Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşma yapan Hava Pilot Binbaşı Tolga Çınar da Cumhuriyetin 89uncu kuruluş yıl dönümünün engin sevincini ve haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Çınar, TSKnin Atatürkün gösterdiği hedefler doğrultusunda, bölgesinde barış ve istikrarın en güçlü teminatı olarak Türkiyeyi her türlü tehdide karşı ilelebet muhafaza ve müdafaa etme kararlılığında olduğunu kaydetti.
     Kutlamalar, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğunun gösterileri, askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçit töreni ve 10uncu Yıl Marşının okunmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Deniz Açık
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER