Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırşehirde düzenlenen törenle kutlandı


KIRŞEHİR (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırşehirde düzenlenen törenle kutlandı.
     Ahi Stadında düzenlenen törende, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Vali Çakacak, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin 89. yılını coşku ile ile kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin, 2023 yılında dünyanın en büyük onuncu ekonomisi olma hedefi yolunda hızla ilerlediğini belirten Çakacak, Bu güzel vatan topraklarında bağımsız olarak yaşayan vatandaşlar olarak bizlere düşen en büyük görev, zorluklarla kurulmuş ve bize emanet edilmiş olan Cumhuriyetimizi korumak ve her anlamda yükselmesini sağlamaktır dedi.
     Konuşmanın ardından gerçekleştirilen geçit töreninde, askerler ve öğrenciler, protokol üyelerini ve vatandaşları selamladı.
     Öğrencilerin Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili okudukları şiirler ve konuşmalardan sonra, Cumhuriyet Kupası Spor Müsabakaları ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.
     Halk ozanı Neşet Ertaşın türkülerinin de çalındığı tören, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER