Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bozkurtta düzenlenen törenlerle kutlandı


KASTAMONU (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bozkurtta düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Bayram etkinlikleri, bugün sabah saatlerinde İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçekin makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı.
     Cumhuriyetin 89. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler, Bozkurt şehir stadyumunda devam etti.
     Kutlamalara daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Kutlama programında İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek,Belediye Başkan Engin Canbaz ve Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Fikret Dinç, halk ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Burada konuşan İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet bayramının iki önemli anlamı vardır. Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolunun işgalcilerden kurtulması, ikincisi de demokratik bir Cumhuriyetin ilan edilmesidir. Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan erdemli faziletli insanlar yetiştiren ve erdemli faziletli insanlara yakışan bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet milletimizin birlik ve bütünlüğünden bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.
     Öğrencilerin şiir okuduğu programda, yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Program, Belediye Bandosu eşliğinde yapılan tören geçişiyle sona erdi.
    
     -CHP ilçe başkanlığı çelenk koydu-
    
     CHP Bozkurt ilçe başkanlığı da ilçedeki Hükümet binası bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk koydu.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER