Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyet Bayramı Suşehri ilçesinde törenle kutlandı


SİVAS (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümü dolayısıyla Suşehri ilçesinde tören düzenlendi.
     Sivas Caddesi üzerindeki törende, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol ve Belediye Başkanı Sedat Sel, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Demiral, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ve Türk halkının fedakarlıklarıyla kurulmuş Cumhuriyetin 89. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını söyledi. Demiral, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Türkiye Cumhuriyeti her manasıyla büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır. İhtiyaç duyduğumuz güç, İstiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir sözlerini aktardı.
     Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından, ilçede bulunan özel tekvando kursuna katılan öğrenciler, gösteri yaptı. Öğrenciler, gösteride açılan Türk Bayrağını Demirala takdim etti.
     Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende, resmi geçit töreni de yapıldı. Küçük çocukların da ellerinde Türk Bayrağıyla katıldığı töreni, bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarından izledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER