Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şanlıurfada törenlerle kutlanıyor -Vali Güvenç: Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi sevincimizi huzurumuzu göstermek için to


ŞANLIURFA (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Şanlıurfada törenlerle kutlanıyor.
     Kentte dün Şehitler Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerin bugünkü kısmı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Valilikte tebrikleri kabulüyle başladı.
     Daha sonra Cumhuriyet Caddesinde devam eden törende Vali Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Başbozkurt ve Belediye Başkanı Fakıbaba, tören arabasıyla vatandaşların bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.
     Törende bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, Kurtuluş Savaşının zor şartlar altında gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi sevincimizi, huzurumuzu göstermek için toplandık dedi.
     Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır diyen Vali Güvenç, Cumhuriyetin ırk, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her vatandaşın ortak varlığı olduğunu söyledi.
     Konuşmasında Suriyede yaşanan olaylara da değilen Güvenç, şunları kaydetti:
     Aynı tarih ve kültürel mirası paylaştığımız, aynı hislere, duygulara, zevklere sahip olduğumuz komşu ülkenin içindeki sıkıntıların bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Sonra kaldığımız yerden komşu ülkenin komşu şehirleriyle ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden canlandırmak, bölgenin huzur dağıtan demokrasi örneğini sergileyen, güçlü ve lider ülkesi olmak aynı zamanda Cumhuriyetin kazanımlarındandır. Şunu kimse unutmasın ki öncelikli amacımız, halka hizmet olduğunun şuuruyla bize tevdi edilen görevi yerine getirmektir. Halk-devlet birlikteliğini pekiştiren davranışları sergilemek, sizlere yakın olmak için gayret gösteriyoruz.
     Halk oyunu ekiplerinin gösterisinin ardından askeri araçların da katıldığı tören geçişi yapıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER