Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi Başkanı Balaban: -Cumhuriyetimize gözümüz gibi bakacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın


ISPARTA (A.A) - Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban, Cumhuriyetimize gözümüz gibi bakacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın dedi.
     Balaban, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Cumhuriyetin, Büyük Önder Atatürkün Türk milletine bıraktığı en büyük miras olduğuna dikkati çeken Balaban, Atatürk önderliğinde Türk milletinin paha biçilemez mücadelenin ardından bağımsızlık ateşini yaktığını, ardından Ulu Önderin, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan ederek, Türk milletine çok değerli bir armağan verdiğini bildirdi.
     Atatürkün mirasını dün ve bugün olduğu gibi yarın da koruyacaklarını vurgulayan Balaban, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimize gözümüz gibi bakacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Her ne kadar zaman zaman devletimizin bekasına ve Cumhuriyete karşı bir takım komplolar düzenlense de bu toprakları bölüp, parçalamak isteyen hainler sahneye çıksa da provokatif girişimlerle insanlarımız arasına kötülük tohumları ekilmeye çalışılsa da Türk milleti asla ve asla bu oyuna gelmeyecektir. Cumhuriyet Bayramı bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, bir milletin nasıl küllerinden yeniden doğduğunu, birlik ve beraberliğimizin ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlamamıza ve şehitlerimiz ile gazilerimizi hayırla yad etmemize vesile olmaktadır.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER