Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz: Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, Türk halkının tarihe altın harflerle geçen bir başarısıdır


AYDIN (A.A) - Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Deniz, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulmasının, Türk halkının tarihe altın harflerle geçen bir başarısı olduğunu belirtti.
     Deniz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde Samsundan başlayıp İzmirde noktalanan ve büyük mücadelelerin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.
     Deniz, mesajında şunları kaydetti:
     Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, Türk halkının tarihe altın harflerle geçen bir başarısıdır. Cumhuriyet bayrağının göklerde dalgalanmaya başlaması Türk milletinin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini çok açık ortaya koymuş, dosta düşmana ilan etmiştir. Böylece özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen kararlı bir toplum oluşturulmuştur.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER