Cumhuriyet Bayramına doğru

Cumhuriyet Bayramına doğru -AK Parti Milletvekili Uzun: Cumhuriyet, yeniden dirilişin simgesidir


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Cumhuriyetin yeniden dirilişin simgesi olduğunu bildirdi.
     Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Büyük Önder Atatürkün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin büyük bir inanç ve kararlılıkla tüm güçlüklere karşı yürütülerek eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını belirtti.
     Cumhuriyetin yeniden dirilişin bir simgesi olduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet, başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden ve kararlılığından almıştır. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe almıştır. Bu adımların Cumhuriyeti kuran değerler üzerinde yükselmesi ayrı bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini emin ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarıyla, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur sözleriyle toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme ve çağdaşlaşma döneminin başladığını müjdelemiştir.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Cumhuriyet Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER