Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı -CHP Kütahya İl Başkan Yardımcısı Öz: Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur


KÜTAHYA (A.A) - CHP Kütahya İl Başkan Yardımcısı Ali Öz, Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmanın, herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunu bildirdi.
     Öz, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyeti, çağdaş yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistem diye niteledi.
     Kişi hak ve özgürlüklerinin ancak bu sistemde güvence altında olabileceğine dikkati çeken Öz, şunları kaydetti:
     Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumak hepimizin asli görevidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır. Kurtuluş Savaşı sonrasında Atatürkün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Her 29 Ekimde yenilenen azim, kararlılıkla Cumhuriyetimizin 89uncu yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürkü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum. Ayrıca, Türk ve İslam alemi olarak en yüksek manevi değerler katmanında idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramının da hayır ve uğurlara vesile olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER