Cumhuriyet Bayramı Tarsusta kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Tarsusta kutlandı


MERSİN (A.A) - Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tarsusta da çeşitli etkinliklerle düzenlendi.
     Şehir Stadında gerçekleştirilen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Kaymakam Güldibi, yaptığı konuşmada, Türkiyeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, bu ülkeyi canları pahasına kurtaran başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilere şükran duyduklarını söyledi.
     Cumhuriyet ve demokrasinin her millet için bir mana ifade etse de, Türk milleti için Çanakkalede, Sarıkamışta, Yemen ve daha nice cephede, bayrak için, vatan için, namus için adeta kurban olan yüz binlerce şehit kanının bedeli olduğunu belirten Güldibi, şunları kaydetti:
     Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin ölüm yatağından kalkıp, bütün dünyaya kafa tutmasının ve hesap sormasının somutlaşmış ifadesidir. Bu ifadede Karstan Edirneye, Hakkariden Aydına şehit ve gazi olan bir milletin şahlanışı vardır. İşte bu kahraman millet daha şair sormadan çok önce mutluluğun resmini kanları ve canları bedeliyle çizmiştir.
     Törende Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarıyla atletizm yarışmasında dereceye girenlere madalya ve çeşitli armağanlar verdi.
     Törende çeşitli gösteriler de sunuldu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Cumhuriyet Bayramı Tarsusta kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER