Çukura düşen inek kurtarılamayınca kesildi

Çukura düşen inek kurtarılamayınca kesildi -Adananın Kozan ilçesinde heyelanın neden olduğu çukura düşen inek, kurtarılamayınca kesildi


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, yol çalışması sırasında meydana gelen heyelanın neden olduğu derin çukura düşen inek kurtarılamayınca, sahibi tarafından düştüğü çukurda kesildi.
     Kozan-Feke Karayolu Sırelif mevkisinde sürdürülen yol genişletme çalışması sırasında bölgede heyelan meydana geldi. Bu sırada hayvan otlatan Ali Kurta ait ineklerden biri eve dönüş yolunda heyelanın neden olduğu derin çukura düştü.
     İnek sahibinin çevredekilere haber vermesi üzerine yol çalışmasında görevli işçiler yardıma geldi. Sırt üstü düşen ineği iple çekmeye çalışan ancak başaramayan işçiler, belediye itfaiye ekiplerinden yardım istedi.
     İtfaiyenin bölgede çıkan bir orman yangınına müdahalesi sebebiyle gecikmesi üzerine, Ali Kurt sıkıştığı yerde ölmek üzere olan ineğini kesti.
     Kurt, ineğinin yol çalışması sebebiyle açılan çukura düştüğünü, bu sebeple uğradığı zararın karşılanması için ilgili yerlere başvuracağını söyledi.
     Yol yapımında çalışan işçi Hüseyin Doğan ise ineğin çukura düştüğünü, yardım etmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.
     Doğan, heyelan alanındaki önlemlerin artırılması gerektiğini belirterek, Heyelana bağlı oluşan göçük ve derin çatlaklar, çevredeki köylüler, hayvanlar ve yol inşaatında çalışan işçiler için tehlike yaratıyor. Yanımızdaki bina da 15 gün önce göçük tehlikesi sebebiyle boşaltıldı dedi.
     24 Temmuz günü meydana gelen heyelan sebebiyle yol çalışması yakınındaki 2 ev, yıkılma tehlikesi gerekçesiyle Kozan Belediyesi İmar Müdürlüğü ve şantiye şefliği ekiplerinin uyarısı üzerine boşaltılmış, belediye ekipleri yola güvenlik şeridi çekerek ve toprak dökerek araç ulaşımına kapatmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Varan/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çukura düşen inek kurtarılamayınca kesildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER