ÇUKODER Başkanı Pamuk: Çiftçimiz proje

ÇUKODER Başkanı Pamuk: Çiftçimiz proje bazlı gelişme stratejisi izlemelidir


ADANA (A.A) - Çukurova Çiftçiler Derneği (ÇUKODER) Başkanı Kasım Pamuk, Çiftçimiz proje bazlı gelişme stratejisi izlemelidir dedi.
     ÇUKODERden yapılan açıklamaya göre, çeşitli köyleri ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinleyen Pamuk, savaşların sadece silahlarla değil, tarım gibi stratejik öneme sahip sahalarla da yapıldığını belirtti.
     Pamuk, tarım sektörünün küresel bir güç dengesi olduğunu ve tarımda dışa bağımlılıktan kurtulmanın çok önemli bir güç olduğunu kaydederek, Yüz ölçümü olarak Konya ilimizle aynı büyüklükte olan Hollandanın tarım ürünleri ihracatı ülkemizin 17 katı büyüklüğündedir. Bu nedenle tarımsal faaliyetlere yönelik yapılan tesislerde kullanılmak üzere, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri ve tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenilenmesi en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlardır ifadelerini kullandı.
     Çiftçilerin, kabuğunu kırarak daha uzun vadeli düşünmesi gerektiğini ve küresel perspektifle meseleye bakması gerektiğini ifade eden Pamuk, Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için Bakanlık tarafından açılan program ve fonlarla, çiftçimiz proje bazlı gelişme stratejisi izlemelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ÇUKODER Başkanı Pamuk: Çiftçimiz proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER