CÜ Tıp Fakültesinde beyaz önlük giyme

CÜ Tıp Fakültesinde beyaz önlük giyme töreni -Rektör Prof. Dr. Kocacık: Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğü onurlu bir biçimde taşıyıp, üniversitenin adına yakışır bir duruş sergileyeceksiniz


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesinde beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.
     CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitenin 39 yıllık bir geçmişi bulunduğunu ve bu süre içerisinde en gözde fakültenin Tıp Fakültesi olduğunu söyledi.
     Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kocacık, şunları kaydetti:
     Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğü onurlu bir biçimde taşıyıp, üniversitenin adına yakışır bir duruş sergileyeceksiniz. Eğitim anlayışı çok değişti, hocalarımızın hocalık anlayışının değiştiği gibi. Bir hoca artık her şeyi bilen kişi değil, öğrencisine öğrenme isteğini en üst düzeyde sağlayan kişi olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla size de bu duyguyu, bu motivasyonu sağlamaya çalışacağından emin olabilirsiniz. Bilimde sürekli yenilikler ve gelişmeler var. Öğrendiklerinizi yenileyeceksiniz, takip edeceksiniz. Hem kendinize hem ilgili olduğunuz üniversitemize ve ülkemize büyük hizmetler sunacaksınız. Bundan hiç şüphem yok.
     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise doktorluğun kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
     Konuşmaların ardından Tıp Fakültesinde eğitime başlayacak 177 öğrenci beyaz önlük giydi.
     Törene, akademik personel ve öğrenci aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber CÜ Tıp Fakültesinde beyaz önlük giyme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER