CÜ öğretim üyeleri Turan ve Tepenin

CÜ öğretim üyeleri Turan ve Tepenin bilimsel çalışması, Global Medical Discovery Seriesde yer alacak


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Öğretim Üyeleri Mustafa Turan ve Bektaş Tepenin bilimsel çalışması, Global Medical Discovery Seriesde yer alacak.
     CÜden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Mustafa Turan ve Doç. Dr. Bektaş Tepe tarafından tıbbi aromatik bitkiler, etken maddeler ve kanser hücre hatları üzerinde yürütülen Antutumoral effects of Allium sivasicum on breast cancer in vitro and in vivo başlıklı çalışmanın, ilaç geliştirme alanında dünyanın saygın veri tabanlarından birisi olan Global Medical Discovery-Target Selection Team tarafından izlemeye alındığı bildirildi.
     Açıklamada, Global Medical Discovery, aylık yaklaşık olarak 365 bin kişiye ulaşmakta ve her biri alanında dünya devi olan 40ı aşkın ilaç firmasına hizmet sunmaktadır. Adı geçen çalışmaya, Global Medical Discovery Seriesin gelecek ay yayınlanacak olan sayısında geniş yer verileceği bildirilmiştir. Ekibin, biyoaktif doğal bileşikler üzerindeki çalışmaları devam etmekte olup, halihazırda elde edilmiş olan yeni verilerin önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenmektedir denildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CÜ öğretim üyeleri Turan ve Tepenin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER