Çözüm süreci

Çözüm süreci -Eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -"(Terör örgütü üyelerinin sınır dışına çekilecek olması) Olumlu ve önemli bir adım" "Derdimiz 30 yıldan beri süren bu acının bitmesi, kimsenin ölmemesi ve Türkiyenin bütün sorun


İZMİR (A.A) - Hasan Tosun/Rena Nuri - Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, terör örgütü PKK üyelerinin sınır dışına çekilme kararının "olumlu ve önemli bir adım" olduğunu söyledi.
     Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKKnın 8 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Irakın kuzeyine çekilme kararı aldığını hatırlatarak, çözüm sürecinin herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmasını arzu ettiklerini belirtti.
     Ertuğrul Günay, "Bu, olumlu ve önemli bir adım. Derdimiz 30 yıldan beri süren bu acının bitmesi, kimsenin ölmemesi ve Türkiyenin bütün sorunlarını silahsız bir ortamda çözmesidir" dedi.
     Türkiyenin yeni bir hukuk düzeni ve demokratik anayasaya ihtiyacı olduğunu 10 yıldan beri ifade ettiklerini vurgulayan Günay, şöyle devam etti:
     "Biz PKKnın yada buna benzer terör gruplarının faaliyetlerinin isteği doğrultusunda değil, tamamen kendi isteğimizle, milletimizin isteği doğrultusunda hareket ediyoruz. Bunu PKKnın bir talebiymiş gibi, biz de bunu gerçekleştirmek zorundaymışız gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu üslup çok nezaketsizdir, bu sürece ne yazık ki zorluklar çıkaran bir davranıştır. Demokratikleşme gayretimizden vazgeçmemeye, bir takım saptırmalara ve özensiz sözlere rağmen vazgeçmemeye kararlıyız. Biz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyoruz."
    
     -"Bu milletin iyiliği için ölmeye hazırız"-
    
     Türkiyenin dönüşüm gayretini sabırla halka anlatılması gerektiğini dile getiren Günay, "Bizim bağnazlıklarımız yok. Bu ülkede tabuları yıkmış ve yıkmaya çalışan bir siyasi hareketiz. Kimsenin dinine, ırkına, rengine bakmıyoruz. Silahlar sussun, barış ve kardeşlik olsun istiyoruz" dedi.
     Milletin siyasilerden korku değil, umut beklediğine değinen Günay, "milletin uğrunda ve iyiliği için ölmeye hazır olduklarını" kaydetti. Günay, "Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda diyenlerdeniz. Bu milletin iyiliği için çalışmak bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.
    
     -"CHPnin tabanı bizim gibi düşünüyor"
    
     CHPnin çözüm sürecindeki tavrını da eleştiren Ertuğrul Günay, şunları söyledi:
     "CHPnin tabanı bizim gibi düşünüyor ama tavan, biraz MHPnin etkisiyle biraz da siyasi iklimin etkisiyle farklı bir üslup takınıyor. Ama CHPnin tabanı barış olsun, kardeşlik olsun istiyor. O yüzden zaten bizim oyumuzdan daha fazla toplumsal bir desteğe sahibiz. Bu süreçte CHPnin tabanından da destek aldığımıza inanıyorum."
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER