Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Sekreteri Ekmen: -"Türkiyede 100 gündür bir ölüm haberi duymadık. Umut ediyorum ki bu geri çekilme, 100 günün 100 binlerce güne evrilmesine vesile olur"


DİYARBAKIR (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Sekreteri Mehmet Emin Ekmen, "Türkiyede 100 gündür bir ölüm haberi duymadık. Umut ediyorum ki bu geri çekilme, 100 günün 100 binlerce güne evrilmesine vesile olur" dedi.
     Ekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında Türkiyedeki terör örgütü PKK üyelerinin 8 Mayıstan itibaren kademeli olarak Kuzey Iraka çekilmesi kararının önemli olduğunu söyledi.
     "Türkiyede 100 gündür bir ölüm haberi duymadık. Umut ediyorum ki bu geri çekilme, 100 günün 100 binlerce güne evrilmesine vesile olur" diyen Ekmen, geri çekilmenin Türkiye için yeni bir başlangıç olduğunu kaydetti.
     Türk ve Kürt annelerin sevincini ve mutluluğunu paylaştığını ifade eden Ekmen, şöyle devam etti:
     "Türkiyenin Birinci Meclis ruhuna dönüp tüm ruhunu ve kurumlarını buna göre yeniden dizayn etmesinin önünü açacak bir başlangıçtır. Bu gerek Türk gerek Kürtlerin sevincini, mutluluğunu paylaşıyorum. Umarım, süreç silah bırakmayla sonuçlanır. Vatandaşlar sürecin yönetiminden ziyade sonucuna odaklanmış durumda. Sürecin de sonucu silahların değil, siyasetin konuşulmasıdır. Bu yönde bütün aktörlerin çok olumlu mesajları, özellikle son 1 hafta içerisinde yoğunlaştı. Bu geri çekilmenin fiilen başlamış olması da vatandaşın bu çözüm umudunu, sevincini, coşkusunu artıracak bir gelişme."
    
     Muhabir: Nurten Aslan/Behçet Güngör
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER