Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Samsun Valisi Aksoyu ziyaret etti -Heyet Üyesi Çalışlar: -"Benim açımdan 45 yıl sonra, Samsunda gözaltına alınan bir genç olmaktan şimdi barış gerçekleşsin,


SAMSUN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Samsun Valisi Hüseyin Aksoyu makamında ziyaret etti.
     Çeşitli programlara katılmak için Samsuna gelen Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Sekreter Fatma Benli ve grup üyeleri Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ile Bendevi Palandöken, Vali Aksoyu makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Hakyemez, Türkiyenin önemli bir süreç içinde olduğunu söyledi.
     Terörün sonlandırılması noktasında "çözüm süreci" adı verilen bir süreçten geçildiğini belirten Hakyemez, şöyle konuştu:
     "Bizler, 63 kişilik bir heyetin içinde yer alan Karadeniz Bölgesi Grubu olarak Samsunda bulunuyoruz. Samsunun değişik kesimleriyle toplantılar yapacağız. Samsunun bizim için ayrı bir önemi var. Biz Samsunluların sürece ilişkin ifadelerini not almak istiyoruz. Uzun bir toplantı yapacağız. Değişik kesimlerin görüşlerini alacağız. Bölgeyi dolaştıktan sonra rapor hazırlayacağız."
    
     -Çalışlar, 45 yıl önce Samsunda gözaltına alınmış-
    
     Heyet Üyesi Oral Çalışlar ise 29 Ekim 1968de, Deniz Gezmişin de aralarında bulunduğu bir grup gençle Samsuna geldiklerini anımsattı.
     O gezide Samsunda gözaltına alındıklarını ifade eden Çalışlar, şunları kaydetti:
     "Sayın Vali Aksoya, Bizim gözaltına alındığımız notlar duruyor mu acaba diye sordum. Zannediyorum evrak bir tarihten sonra imha edildi, belki yerel gazetelerin arşivinde duruyordur ama bu yürüyüşümüz Ankaraya kadar sürdü. 10 Kasım tarihinde Ankarada Anıtkabire gitmiştik. Benim açımdan 45 yıl sonra, Samsunda gözaltına alınan bir genç olmaktan şimdi barış gerçekleşsin, çözüm gerçekleşsin diye teşkil eden bir heyet içinde buraya gelmek ayrı bir şey. Çok mutluyum o yüzden. Benim açımdan Samsunun nostaljik bir değeri var."
     Grup üyeleri, Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek toplantıya katılmak üzere valilikten ayrıldı.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Hakan Aydoğan
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER