Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Bahadır: -"Düzceye baktığımızda Türkiyeyi, Türkiyeye baktığımızda da birbirine sımsıkı bağlı tek bir milleti, Türk milletini görüyoruz"


DÜZCE (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, Düzceye baktıklarında Türkiyeyi, Türkiyeye baktıklarında da birbirine sımsıkı bağlı Türk milletini gördüklerini söyledi.
     Bahadır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Düzcenin diğerlerinden farklı olarak Çerkezlerin, Abhazların, Gürcülerin, Lazların, Kürtlerin, Hemşinlilerin, Romanların birlikte yaşadığı bir il olduğunu belirterek, Birlikte yaşarken, arkadaşlık, dostluk yaparken, hayatı paylaşırken, birbirimizi hiç farklı görmedik dedi.
     Akil insanların halka neleri anlatacaklarını merak ettiklerini dile getiren Bahadır, şunları söyledi:
     Bizim aslında Türk değil, Kürt, Çerkez, Abhaz, Gürcü, Laz olduğumuzu mu anlatacaksınız- Aslında tek millet olmadığımıza bizi ikna etmeye mi çalışacaksınız- Herkes kulağını açıp iyi dinlesin: Kürt de biziz, Çerkez de biziz, Abhaz da biziz, Laz da biziz ve hep birlikte Yüce Türk Milleti de biziz. Düzceye baktığımızda Türkiyeyi, Türkiyeye baktığımızda da birbirine sımsıkı bağlı tek bir milleti, Türk milletini görüyoruz. Yoksa siz bu huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya mı geldiniz-
     Düzceliler olarak bizim aklımız bize yeter. Bu topluluğa verilen isme bakıldığında bugün ilimize gelen misafirlerin akılları fazla gelmiş. Bu arkadaşlar illa akıl dağıtma çabasında iseler adresi yanlış seçmişler.
     Tartışmaların duygusal bir zeminde yürütülmeye çalışıldığını ifade eden Bahadır, şunları anlattı:
     "Elbette ki insanlar ölmesin ve analar ağlamasın. Biz bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle bir olduğuna inanmış kişileriz ama biz kimseyi öldürmedik ki. Devlete, askere, kundaktaki bebeğe kurşun sıkanlara, 18 yaşında bayan öğretmeni bayrak direğine asanlara devlet ne yapmalıydı- Binlerce insanımızın ölmesine sebep olan eli kanlı canilerin bunu yaparken haklı nedenleri var mıydı ki şimdi bu görüşmeler yapılıyor-
     Bu katiller haklı idi de devlet mi suçlu idi-"
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER