Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Milletvekili Erdoğan: -"Süreçle ilgili hiçbir taviz verilmemiştir ve verilmeyecektir. Süreç başarıyla sürdürülüyor"


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin hiçbir taviz verilmediğini ve sürecin başarıyla sürdürüldüğünü bildirdi.
     Erdoğanın makamından yapılan açıklamaya göre, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret eden Erdoğan, iş adamlarının çözüm süreciyle ilgili soruları cevapladı.
     Çözüm sürecinin başarıyla sürdüğünü aktaran Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin canlandırılması ve göçün tersine dönmesi için sürecin büyük önem taşıdığını belirtti.
     Süreçle ilgili olumsuz açıklamalarda bulunan ve sürece karşı çıkanların, bu ülkeyi ve milleti sevmediğini savunan Erdoğan, "Süreçle ilgili hiçbir taviz verilmemiştir ve verilmeyecektir. Eğer bu süreç başlatılmasaydı dün olduğu gibi her gün iki askeri şehit verirken, onlarca teröristin ölüm haberlerini okuyacaktık. Bu daha mı iyi-" ifadelerini kullandı.
     Barış sürecine herkesin katkı sağlaması gerektiğini, barışın sağlanmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik özel sektörün yatırım hamlelerinin ve bölgedeki istihdam imkanlarının arttırılacağını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     "PKKyı maşa olarak kullanan süreç karşıtları şimdi de DHKP-Cyi kullanmaya başlamış ancak emniyet güçlerimiz bu örgüte yönelik önemli operasyonlara imza atarak olası eylemlerine engel olmuştur. Bu sürecin işleyişini başarılı görmekteyim. Yakın bir süre sonra süreçle ilgili olumlu gelişmeler ve somut adımlar atılmış olacaktır. Milletimizin doğru bilinçlendirilmesi için bizler de elimizden gelenleri yapıyoruz."
    
     -GDOlu pirinç iddiaları
    
     GDOlu pirinç konusuyla ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan, Avrupada binde 9 oranında tolerans olduğuna, Türkiyede de bu oranın altında bir oranın kabul edilmediğine dikkat çekti. Bilim adamlarının Türkiyede ve dünyada GDOlu pirinç yoktur açıklamalarına rağmen halen olayın gündemde tutulma çabalarını "ilginç bulduğunu belirten Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı:
     "Kamuoyunda, Türkiye genelinde bütün market raflarındaki pirinçler adeta lekelenmiş. Tüketici kaygılı bir şekilde pirince şüpheyle bakıyor. Oysa konuyla ilgili gerekli incelemeler yapılmış ve yasal boşluklarla ilgili bir sorun olduğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda girişimlerde bulunacağız. Sektörün zarar görmemesi gerekiyor. Bu gün kamuoyu yanlış bilgilendirmelerden dolayı tereddüt içerisindedir. Vatandaşlarımızın gerek bakanlarımızın gerekse bilim adamlarımızın bu konudaki bilimsel açıklamaları dikkate alması doğru olacaktır."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER