Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Diyarbakırda esnaf ziyaretinde bulundu -Heyet üyeleri, ziyaret sırasında karşılaştıkları CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ile sohbet etti (Fotoğraflı-Görü


DİYARBAKIR (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Diyarbakırda esnafı ziyaret etti.
     Sur ilçesi Gazi Caddesinde esnaf ziyareti sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile karşılaşan heyet üyeleri, Tanrıkulu ile sohbet etti.
     Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tesadüf etti, dostlarımızla karşılaştık. Türkiyede barışın doğru şekilde inşasından yanayız. Çatışma ve ölümün olmaması, bütün Türkiyeyi memnun edecek. Umarım Türkiye kendi barışını inşa eder. Yeniden bütünlük içerisinde yolumuza devam ederiz" dedi.
     Heyetin çalışmalarını izlediğini, bu işlerin bugünden yarına bitmeyecek işler olduğunu savunan Tanrıkulu, barışı inşa etmenin, çatışmayı sonlandırmanın kolay olmadığını söyledi.
     Türkiyenin önünde uzun yıllar bulunduğunu belirten Tanrıkulu, herkesin katkısının çok önemli olduğunu dile getirdi.
     Ulu Cami yakınlarında vatandaşlarla çay içen heyet üyelerinin yanına gelen bir vatandaş, kardeşinin 2010 yılında örgüte katıldığını ve hiçbir eylemde yer almadığını söyledi.
     Kardeşinin geri dönmesi için heyet üyelerinden yardım isteyen vatandaş, "Annem ve babam çok perişan. Aile psikolojimiz bozuldu. Çok şükür son bir aydır çözüm sürecinden dolayı rahat uyuyabiliyorum. İnşallah bu sorun çözülür. Biz de kardeşimize kavuşuruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER