Çözüm süreci

Çözüm süreci -Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbili: -"Kurtuluş Savaşındaki milli mücadele ruhunu yakalamaya her zaman hazırız" -Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Ateş: -"Anadolu topraklarında barışa ihtiyaç var"


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili, çözüm sürecine ilişkin, "Kurtuluş Savaşındaki milli mücadele ruhunu yakalamaya her zaman hazırız" dedi.
     İbili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "barış ve kardeşlik" adına atılacak adımlara toplumun her kesiminin destek vermesi gerektiğini söyledi.
     Türkiyedeki toplulukların bin yıldır aynı olumsuzlukları yaşandığını savunan İbili, "Osmanlının parçalanması döneminde de bu tür oyunlar oynandı. Bu açıdan herkesin dikkatli olması gerekiyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; bugün kardeşlik ve barış adına tüm insanların eşit anlamda temsil edileceği bir anayasaya ihtiyacımız var" diye konuştu.
     Barış ve kardeşlik içerisinde, devletin bekası korunarak birtakım gelişmeler olacağını ifade eden İbili, buna herkesin sevinerek destek vermesi gerektiğini vurguladı.
     Ülkede 32 yıldır "şehit acısı" yaşandığına işaret eden İbili, şunları kaydetti:
     "Bu süreç onun için ön adım olacak. Bir daha şehitler gelmeyecek, insanlar ölmeyecek. Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah bu süreç ülkemiz için hayırlı olur. Atılan bu cesur adımlara rağmen art niyetli insanlar da göz ardı edilmemelidir. Ülkemizin gelişmesini, birlik ve bütünlüğünü istemeyen, bugüne kadar ülkemize zarar veren rant sahipleri olmuştur. Bizler Alevisi, Sünnisi, Kürtü, Türkü, Çerkezi ve Abazası ile kol kola giriyoruz. Kurtuluş Savaşındaki milli mücadele ruhunu yakalamaya her zaman hazırız."
    
     -"Ayrıştırmalara sebebiyet vermeyelim"-
    
     Alevi Kültür Dernekleri Kahramanmaraş Şube Başkanı Ünal Ateş de Anadolu topraklarında barışa ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Barışın herkesin özlem duyduğu bir konu olduğunu belirten Ateş, "Ümit ederim ki süreç sekteye uğramaz. Çünkü sekteye uğradığı zaman geriye dönüşü çok kötü olacak" dedi.
     Her zaman "barışa gerçekten ihtiyacımız var" dediğini hatırlatan Ateş, şunları kaydetti:
     "Barışı istiyoruz ama barış olsun diye de bir takım ayrıştırmalara sebebiyet vermeyelim. Sürecin daha sağlıklı işleyebilmesi için hükümetten konuyla ilgili doğru ve net bilgileri kamuoyu ile en azından sivil toplum örgütleriyle mutlaka paylaşmasının gerektiğini düşünüyorum."
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER