Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP İstanbul Milletvekili Tuncel: "Buradan sayın Kılıçdaroğluna, onun şahsında CHPye sesleniyoruz. Gerçekten çözüm istiyor musunuz, barış istiyor musunuz- O zaman gelin, omuz verin"


ELAZIĞ (A.A) - BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Buradan sayın Kılıçdaroğluna, onun şahsında CHPye sesleniyoruz. Gerçekten çözüm istiyor musunuz, barış istiyor musunuz- O zaman gelin, omuz verin" dedi.
     Tuncel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyetle, Elazığ Ata Parkta partililer ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
     Çözüm sürecine değinen Tuncel, bu süreci engellemek isteyenler, çözümsüzlükten beslenenler ve bunu rant olarak görenler olduğunu savundu.
     MHP ve CHPnin sürece yaklaşımını değerlendiren Tuncel, MHPnin tavrını anlayabildiklerini belirtti. Tuncel, şunları söyledi:
     "Buradan sayın Kılıçdaroğluna, onun şahsında CHPye sesleniyoruz. Gerçekten çözüm istiyor musunuz, barış istiyor musunuz- O zaman gelin, omuz verin. AKPnin politikasını ya da BDPnin barış politikalarını beğenmiyor musunuz- O zaman çözümünüzle gelin. Bu iş olmaz demekle bu iş olmuyor."
     CHPnin tabanının barıştan yana olduğunu bildiklerini ifade eden Tuncel, "Geçenlerde Rizeli bir CHPli sokakta beni durdurdu. Vekilim, ben Rizeliyim, CHPnin yöneticisiyim, bu süreci destekliyorum dedi. CHPnin tabanından birçok kişi sokakta bizi her gördüğünde bu süreci destekliyoruz diyor. Biz buradan sayın Kılıçdaroğlundan, tabanının sesine kulak vermesini, o doğrultuda hareket etmesini, barış sürecine destek vermesini talep ediyoruz" diye konuştu.
     Kürkçü ise çatışmanın son bulması ve silahların bir kenara bırakılmasının yanı sıra bunların bir daha gündeme gelmeyeceği koşulların oluşturulmasını, en önemli konu olarak gördüklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya - İsmail Şen
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER