Çözüm süreci

Çözüm süreci -Kayseri Baro Başkanı Konaç: -Milletimizin bugün barış ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı var -Siyasilerimiz çekişme ve siyasi kaygılarını bir kenara bırakmalıdır. Ülkenin iktidarı ve muhalefeti bir


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Milletimizin bugün barış ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı var dedi.
     5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Kayseri Baro Başkanlığında düzenlenen programda konuşan Konaç, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Türkiyenin çok kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Konaç, binlerce insanın teröre kurban verildiğini ve şehit haberi gelen evlere ateş düştüğünü belirtti.
     Bu topraklarda insanların bin yıldır kardeş gibi yaşadığını ancak birbirlerine düşman edildiklerini anlatan Konaç, şöyle konuştu:
     Belki geçmişe dair hatalarımız oldu, devleti temsil ettiğini zannedenler bu ateşin yükselmesine katkı sağlayan kusurlar işledi. Bütün bunları tekrar tekrar konuşmanın kimseye faydası kalmadı. Milletimizin bugün barış ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu yüzden siyasilerimiz çekişme ve siyasi kaygılarını bir kenara bırakmalıdır. Ülkenin iktidarı ve muhalefeti bir araya gelerek onurlu bir çözüm yolu mutlaka bulmalıdır. Milletimiz kan ve gözyaşından bıkmış ve artık sabrı kalmamıştır. Bütün bunları ifade ederken taraf olduğumuz tek şeyin, bu toprakların huzuru olduğunun altını özellikle çizmek isterim.
    
     -Darbe anayasaları ile hak ve özgürlüklerin önünün açılması mümkün değildir-
    
     Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Konaç, Milletin değerlerini yok sayan, toplumu ayrıştıran, hak ve özgürlükleri güvenlik gerekçesi ile baskı altına alan bir anayasa ile sorunların çözülme şansının olmadığı ortadadır. Darbe anayasaları ile hak ve özgürlüklerin önünün açılması mümkün değildir diye konuştu.
     Avukatlar olarak yeni anayasa sürecinde kendilerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini hatırlatan Konaç, şunları kaydetti:
     Darbe sonrası, siyasal hayatı kontrol altında tutma amacıyla yapılan anayasa, artık milletimize dar gelmekte. Siyasete alet olmadan, tarafgirlik yapmadan, hiç kimsenin hatırı için eğilmeden, vatanımızın, milletimizin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak konuşmanın vazifemiz olduğunu biliyoruz. Bu yüzden herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER