Çözüm süreci

Çözüm süreci -SelamDerin hazırladığı proje kapsamında, şehit yakınları ve terör örgütünün dağ kadrosunda akrabası olan aileleri taşıyan barış otobüsü, Çanakkaleden Vana gidecek -SelamDer Başkanı İlhaner: -Barış otobüsü


KOCAELİ (A.A) - Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SelamDer) tarafından hazırlanan proje kapsamında şehit yakınları ve terör örgütünün dağ kadrosunda akrabası olan aileleri taşıyan barış otobüsü, 13 Mayısta Çanakkaleden Vana gidecek.
     SelamDer Başkanı Galip İlhaner, yaptığı yazılı açıklamada, barış süreci için çalışacaklarını belirterek, yıllardır bu anı beklediklerini kaydetti.
     İlhaner, Türkiyenin dünyanın lideri olabilmesi için terör sorununu çözmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye, bu sorunu çözdüğünde Anadolu İmparatorluğu yolunda çok önemli bir adım atmış olacaktır. Orta Doğudaki bütün Türk ve Kürtler aynı sınırlarda bir arada yaşayabilir. Biz de yılardır bunu savunuyoruz ifadesini kullandı.
     İlhaner, Anadolu Barışı, Çözüm Sürecine Destek Barış Otobüsü ile 13 Mayısta Çanakkaleden hareket edeceklerini, 26 Mayısta Vana ulaşmayı planladıklarını bildirdi.
     Çözüm sürecinin sabote edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran İlhaner, şunları kaydetti:
     Çanakkaleden yola çıkacak otobüste yakını şehit olanlar ve yakını örgütün dağ kadrosunda bulunanlar olacak. Otobüs, 13 ilde mola verecek şekilde yoluna devam edecek. Son durak olan Vanda bir basın açıklamasıyla son bulacak. Barış otobüsü ile çözüm sürecini desteklemek ve kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Çanakkaleden kalkacak otobüs sırasıyla Edirne, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Samsun, Sivas, Adana, Malatya ve Erzurum ve Vana gidecek.
    
     Muhabir: Şahin Oktay / Şengül Oymak
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER