Çözüm süreci

Çözüm süreci -Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ: Bu süreci candan destekliyoruz. Sürecin samimi bir şekilde sonuçlanıp insanlarımızın, ülkemizin, milletimizin daha mutlu, müreffeh bir ortama ulaşmasını canı gönülden dil


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, çözüm sürecini kalpten desteklediklerini söyledi.
     Boztuğ, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tunceli Temsilciliği üyelerinin ziyaretinde, basın mensuplarının çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Var olan sorunların çözümüne katkıda bulunmanın zaten kendilerinin görevi olduğunu belirten Boztuğ, Çünkü bu sorunlar bitmeden biz üniversitemizi geliştiremiyoruz. Üniversite olarak ilerleyemiyoruz. Bunu anlamış durumdayız. Yöremizde hissettiğimiz insani ve sosyal sorunları, başlıca inanç ve mezhep farklılıklarından kaynaklanan sorunlar, ana dil farklılıklarından kaynaklanan sorunlar, etnik köken farklılıklarından kaynaklanan sorunlar olarak değerlendirebiliriz diye konuştu.
     Bu sorunların çözümüne evrensel hukuk ve insan hakları ölçeğinde yaklaşmak için üniversite bünyesinde Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduklarını hatırlatan Boztuğ, Bir Alevi dedemizi, müdür olarak oraya görevlendirdik. Ana dil sorununa çözüm bulmak için önce birer saat seçmeli Zazaca ve Kurmanci dersleri koyduk. Daha sonra bu dersleri ileride ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin de seçmeli olarak alabileceğini düşünerek, o dallara yönelik öğretmen yetiştirmek amacıyla 4 yıllık Zaza Dili Edebiyatı ve Kurmanci Dili Edebiyatı bölümleri kurduk. Arkadaşlarımız yabancı uyruklu hoca olarak geldiler ve öğretime başladılar dedi.
     Çözüm sürecini kalpten desteklediklerini dile getiren Prof. Dr. Boztuğ, şunları kaydetti:
     21. yüzyılda hukukun, demokrasinin, insan haklarının ve ekonominin evrenselleşme sürecine girdiği bir ülkede, sorunlar konuşularak, görüşülerek, diyalog yoluyla, karşılıklı samimiyet, iyi niyet ve anlayışla götürülürse hiçbir sorunun kalmayacağına inanıyorum. Bu süreci candan destekliyoruz. Sürecin samimi bir şekilde sonuçlanıp insanlarımızın, ülkemizin, milletimizin daha mutlu, müreffeh bir ortama ulaşmasını canı gönülden diliyorum.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER