Çözüm süreci

Çözüm süreci -KESK Genel Başkanı Özgen: -"Türkiyedeki bütün halkların, dinlerin, inançların ve etnik kökenlerin demokratik taleplerinin verilmesi ve anayasa bağlamında güvenceye alınmasını isteniyor" (Fotoğraflı-Görüntülü


ŞIRNAK (A.A) - KESK Genel Başkanı Lami Özgen, çözüm sürecine ilişkin "Türkiyedeki bütün halkların, dinlerin, inançların ve etnik kökenlerin demokratik taleplerinin verilmesi ve anayasa bağlamında güvenceye alınmasını isteniyor" dedi.
     Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubunda yer alan Özgen, Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltanı ziyaret etti. Görüşmede, heyetin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özgen, önümüzdeki hafta Diyarbakır ve ilçelerine gideceklerini söyledi.
     Grubun başkanı ve sekterin daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, toplantıda çalışmalarının ön çerçevesinin sunulduğunu kaydeden Özgen, şöyle konuştu:
     "Bölgede hemen hemen bütün illerde aynı yaklaşım ve tutum var. Kürt halkı özgürlüğünü, dilini, kimliğini, kültürünü, taleplerinin anayasada güvence altına alınmasını istiyor. Türkiyedeki bütün halkların, dinlerin, inançların ve etnik kökenlerin demokratik taleplerinin verilmesi ve anayasa bağlamında güvenceye alınmasını isteniyor. Sosyal durumlar, göçler var. Bunların rehabilitasyonuna yönelik ekonomik boyut, birçok öneri var. Bunların hepsini nihai raporda yer alacak. Raporu, hükümete sunacağız. Kamuoyuna da kısa bir çerçevesi sunulacak."
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER