Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez: "Bu süreç memleket meselesi. Onun için herkesin elini taşın altına koyması lazım" -Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Gündoğdu: "Bu süreç başarılı ol


TRABZON (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bu süreç memleket meselesi. Onun için herkesin elini taşın altına koyması lazım" dedi.
     Hakyemez, Cephanelik Restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıya gelmeden önce bir şehit ailesini ziyaret ettiklerini belirterek, "Maalesef süreci sabote etmek isteyenler, şehit ailelerini de kullanabiliyor" diye konuştu
     Türkiyede 30 yıldır hep terör ve gözyaşı olduğunu dile getiren Hakyemez, şöyle devam etti:
     "Bunların sonucunda ortaya çıkan mağduriyetler var. Gelinen noktada mutlaka ama mutlaka çözüm sürecinin devreye sokulması gerekir. Biz bu süreç içerisinde aracı olan kesimiz. Süreci niçin desteklediğimizi gezdiğimiz illerde anlatıyoruz. Daha sonra bu görüşmelerimizi, bu ziyaretlerimizi bir rapor haline dönüştürüp hükümete sunacağız."
     Hakyemez, akil adamlar lafını pek fazla kullanmadıklarını ifade ederek, "Akil insanlar yakıştırması yapılacaksa bu milletin kendisidir. Müthiş bir sağduyulu yaklaşım var. Süreci çok iyi okuyorlar" diye konuştu.
     Hiçbir maddi veya benzeri katkı olmadan bu görevi vatan borcu olarak gördüklerini vurgulayan Hakyemez, "Akan bir kan varken bu kanın durmasında bir katkımız olacaksa mutlaka bu süreçte olmalıyız. Bu süreci siyasi aktörler yönetiyor" dedi.
     Türkiyenin çok ciddi, çok kritik bir eşikten geçtiğini kaydeden Hakyemez, şunları söyledi:
     "Bazen çok ağır hakaretlerle karşı karşıya kalıyoruz. En basit şey eleştirmektir. Sorunun çözümüne karşı eleştirenlerin önerileri yok. Empati yapılmadan hariçten gazel okunuyor. Bu süreç memleket meselesi. Onun için herkesin elini taşın altına koyması lazım."
    
     -"Empati yapmanın tam zamanı"-
    
     Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bazen çok acımasız eleştiriler aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     "Sinirlerimiz alınmış değil. Eleştirenlerin, karşı koyanların çözüm üretmesi lazım. Biz yine de sabırlı olmaya devam edeceğiz. Çözümün yanında, kanın bitmesinin, bataklığın kurumasının yanında olunması gerekiyor. Empati yapmanın tam zamanı. Bu süreç başarılı olursa millet kazanacak, başarısız olursa kaos kazanacak."
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Türkiyenin tarihi ile barıştığını ifade ederek, "Türkiye bütün engelleri aşıyor. Dolayısıyla terör bu devletin sırtında bir kambur haline gelmiştir ve bu kamburunu atıyor. Türkiyenin bu iş için önemli adımlar attığını düşünüyorum" diye konuştu.
     Grup Üyesi Oral Çalışlar da gerçeklerin acılarla dolu olduğunu kaydederek, "Şimdi bundan kurtulmanın zamanı geldi. Terör sorunu için askeri yöntemler denendi ama sonuçta tehlikeli süreçlerden geçtik. Şimdiyse demokratik devlete yönelik çalışmalar yapılıyor" dedi.
     Grup Üyesi Yıldıray Oğur ise Türkiyenin zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek, "Sıra artık bu sorunun çözümüne geldi. Türkiyede barış, demokrasi söylemleri resmi söylem haline gelmeye başladı. Çözüm sürecinin resmi söylem haline gelmesi, işin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
     Grup Sekreteri Fatma Benli, yaptıkları bütün görüşme ve toplantılarda her kesimin görüşlerini almaya çalıştıklarını vurgulayarak, "30 yıllık bir sorundan sonra barıştan söz ediliyor. İnsanların bu süreçte kaygılarının olması çok doğal" dedi.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER