Çözüm süreci

Çözüm süreci -Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sazak: "İçinde bulunduğumuz durum son 30 senenin en önemli anıdır"


MARDİN (A.A) - Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, çözüm süreciyle ilgili "İçinde bulunduğumuz durum son 30 senenin en önemli anıdır" dedi.
     Kızıltepe Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Sazak, 1970-1980li yılların Türkiyede demokrasinin, askeri darbeye sürüklendiği yıllar olduğunu belirterek, "O zamanlarki sorunlar arasında adı konmamış Kürt sorunu da vardı" ifadesini kullandı.
     Diyarbakır Cezaevinde insanlık dışı uygulamalar yapıldığını, PKKnın bundan sonra güç kazandığını savunan Sazak, şöyle konuştu:
     "Habur girişleri sekteye uğratıldı, başaramadık. Oysa şimdi büyük bir fırsat var. Devlet ve MİTin, İmralı ile başlattığı müzakere süreciyle devlet ilk defa İmralı ile doğrudan temas kurdu. BDP, bugün İmralı ile devlet arasındaki köprü durumuna geldi. Hem Öcalan ile görüşmeler sürüyor hem de BDPliler Öcalan ile doğrudan görüşüyor. Birçok aracı mekanizma ortadan kalktı."
     "Silahlar susar ve süreç başarılı olursa demokratik sürecin önü açılmış olur. Bu bir demokrasi sorunudur" diyen Sazak, "Demokratikleşme olacak ki silahlar susacak. İçinde bulunduğumuz durum son 30 senenin en önemli anıdır. İnsanların ölmediği, kanın akmadığı, dağdaki gençler ve batıdan gelen askerlerin birbirleriyle çatışmadığı noktada, siyasal çözüm ile barışa dönük çözüm olursa her şey çok değerli olacaktır. Medyanın, bölgedeki insanların hislerini ve burada solunan havayı anlayarak, sürece katkı sunacağını tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
     Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise Milliyet Gazetesinin başlattığı çalışmaların sürece katkı sunacağına inandığını söyledi.
     Toplantıda ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Necdet Doğruyol / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER