Çorum Belediye Başkanı Külcü:

Çorum Belediye Başkanı Külcü: -Kuran Nüzulünün Mekke Dönemi konulu sempozyum için Türkiyenin 81 ilinden katılacak tefsir akademisyenleri üç gün boyunca hazırladıkları bildirileri sunacaklar


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kuran Nüzulünün Mekke Dönemi konulu sempozyum için Türkiyenin 81 ilinden katılacak tefsir akademisyenleri üç gün boyunca hazırladıkları bildirileri sunacaklar dedi.
     Külcü, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Kuran Nüzulünün Mekke Dönemi adlı sempozyumun 29 Haziran Cuma günü başlayacağını söyledi.
     Sempozyuma 10 ilahiyat fakültesinin dekanının yanı sıra 170in üzerinde tefsir akademisyeninin katılımının beklendiğini ifade eden Külcü, bu tür organizasyonları kentin tanıtımı açısından önemsediklerini belirtti.
     Göreve başladıkları tarihten itibaren kültür ve sanata önemli katkılar sağladıklarını, bu kültürel faaliyetler neticesinde de Çorumun tanıtımında önemli mesafeler kat edildiğini vurgulayan Külcü, şunları kaydetti:
     Sempozyum, panel, konferans gibi kültürel etkinlikleri güncel konularla birleştirerek hem ülke gündemine ilişkin çözüm önerileri, hem de bilimsel konularda bilim dünyasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Kuran Nüzulünün Mekke Dönemi konulu sempozyum için Türkiyenin 81 ilinden katılacak tefsir akademisyenleri üç gün boyunca hazırladıkları bildirileri sunacaklar. Ayrıca bu bilim adamlarımız sempozyum boyunca Çorumda tarihi, doğal ve turistik yerleri gezerek Çorumu da tanıma imkanı bulacak. Çoruma gelecek olan yaklaşık 170 bilim adamının Çorumdan güzel duygularla ayrılacaklarına inanıyorum. Bu sempozyumun Çorum ilinin güzelliklerinin tanınması ve tanıtılması açısından büyük yarar sağlayacağına inanıyorum.
     Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş da sayıları altmışı geçen ilahiyat fakültelerinin tefsir akademisyenlerinin Çoruma teşriflerinden büyük mutluluk duyacağını belirterek, bu organizasyonun Çorumun tanıtılması için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
     Okumuş, sempozyumun tertip edilmesinde destek ve katkıları nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve İl Müftüsü Mehmet Aşıka da teşekkür etti.
    
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Belediye Başkanı Külcü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER