Çorumda bakır işleme kursu yılsonu sergi

Çorumda bakır işleme kursu yılsonu sergi açıldı -Yaklaşık 3 ay süren, 9u kadın 12 kursiyerin katıldığı eğitim sonunda elde edilen ürünler sanat severlerin beğenisine sunuldu


ÇORUM (A.A) - Çorumda bakır işleme kursu yıl sonu serginin açılışı gerçekleştirildi.
     Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda yapılan açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde, İŞKUR İl Müdürlüğü ile Bakırcılar ve Kalaycılar Odası işbirliğinde bakır işleme kursu açtıklarını söyledi.
     Yaklaşık 3 ay süren kursa 9u kadın 12 kursiyerin iştirak ettiğini ifade eden Özüdoğru, kaybolmaya yüz tutan el sanatlarının yaşatılması adına gerçekleşen çalışmayı önemsediklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye genelinde, kaybolmaya yüz tutan el sanatlarımızı yaşatmak, tanıtmak, tahribini ve yok edilmesini önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak bu yıl da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kurs programları gerçekleştirdi. Çorumda açılan bakır işleme kursu da bu kapsamda açılan, ilgi gören bir kursumuz olmuştur. Verilen eğitimler sonucunda kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan el sanatı ürünlerin beğeniye sunulması mutluluk verici.
     Kursiyerlerden Suade Buğday da bakır ustası olmaya çalıştığını ifade ederek, bakırcılığı erkek işi olarak görmenin yanlış olduğunu, kadınlarında bakırcılıkla uğraşabileceğini kaydetti.
     Bakır işleme kursunu kadınların evden çıkıp iş hayatına atılmasında önemli bir adım olarak gördüğünü ifade eden Buğday, Biz sadece bakırcılıkta değil, diğer el sanatlarında da Türkiyedeki kadınlara örnek oluruz. Bizim ümidimiz geleneksel el sanatları ölmesin. Bizde bunu bakırcılıkla yaşatmaya çalışıyoruz dedi.
     Konuşmalar sonrasında hazırlanan bakır işlemelerin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorumda bakır işleme kursu yılsonu sergi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER