Çöplükte çok sayıda köpek ölüsü bulunması

Çöplükte çok sayıda köpek ölüsü bulunması -Demirtaş Belediye Başkanı Aras: Köpek ölülerinin Demirtaş Köpek Çiftliği çalışanları tarafından çöplüğe atıldıkları belirlendi


ANTALYA (A.A) - Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras, çöplüğe atılan köpek ölülerinin Demirtaş Köpek Çiftliği çalışanları tarafından çöplüğe atıldıklarının belirlendiğini söyledi.
     Belediye Başkanı Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldedeki çöplükte köpek ölüleri bulunması olayı ile ilgili belediye ekiplerinin araştırma başlattıklarını belirtti.
     Yapılan incelemede köpek ölülerinin Demirtaş Köpek Çiftliği çalışanları tarafından çöplüğe atıldıkları belirlendi diyen Aras, 300 köpek barındırabilme kapasitesine sahip köpek çiftliğinde ölen köpeklerin belediyeye ait çöp depolama alanına atılması nedeniyle gerekli yaptırımları ve uyarıları yaptık. Çiftliğe çevre kirliliğine neden oldukları için 2 bin lira para cezası verdik dedi.
     Köpeklerin atıldığı yerin temizlenerek kireçlediklerini anlatan Aras, olayın tekrarı halinde daha büyük yaptırımlar uygulayacaklarını kaydetti.
     Aras, köpek çiftliğinin bulunduğu alanın Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsisinin yapıldığını ifade ederek, 2010 yılında yapılan tahsisin süresi doldu. Ayrıca belediye yerleşim yeri içinde olduğu için çiftliğin taşınması gerekiyor. Çiftlik, gürültü kirliliğinin yanı sıra sağlık açısından da risk teşkil ediyor. Köpek atıkları yağmur suyu ile yerleşim alanlarına ulaşabiliyor. Bu da sağlığı tehdit ediyor diye konuştu.
     Aras, köpeklerin ölüm nedeni ile ilgili araştırmanın ise sürdüğünü kaydetti.
     Öte yandan Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler ise çiftlikte çalışanların ifadesini aldı. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı.
     Alanyanın Demirtaş beldesinde 8 Ağustosta bir grup hayvansever tarafından çöplükte çöp poşetlerine ve karton kutulara konulmuş çok sayıda köpek ölüsü bulunmuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Çöplükte çok sayıda köpek ölüsü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER