Çöpler emekli öğretmenin ellerinde sanat eseri

Çöpler emekli öğretmenin ellerinde sanat eseri oldu -Kütahyada yaşayan emekli öğretmen, çöpe atılacak plastik, ahşap ve metal malzemeleri değerlendirerek, abajur, sehpa, mumluk, kalemlik gibi sanat eserleri haline getiriyor -Emekl


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Kütahyada yaşayan emekli öğretmen, yaklaşık 10 yıldır plastik, ahşap ve metal içeren çöpe atılacak malzemeleri süsleyerek, abajur, sehpa, mumluk, kalemlik gibi sanat eserlerine dönüştürüyor.
     Emekli öğretmen Fatma Mefküre Pat, AA muhabirine, yaklaşık 10 yıl önce emekli olduğunu ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla ahşap boyama ve kumaş boyama kurslarına katıldığını söyledi.
     Kurslarda öğrendiği ahşap ve kumaş sanat eserler yapmayı, evinde sürdürdüğünü belirten Pat, hem doğada var olan hem de çöpe atılacak keçe, deniz kabuğu, kibrit çöpü, cam ve pet şişe, yumurta kabı, yaprak, ağaç kütüğü, kozalak gibi unsurları kullanarak 30 farklı dalda eserler ürettiğini bildirdi.
     Pat, evli ve iki çocuk annesi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bu işe yaklaşık 10 yıl önce ahşap boyama ve kumaş boyama kurslarına katılarak hobi amacıyla başladım. Biblolar veya deniz kabuklarıyla değişik işler yapıyordum. Diğer malzemelerle çalışmalarımı geliştirdim ve daha farklı eserler ortaya çıktı. Şu anda yağlı boya, natürel kolaj, kuru çiçeklerle tablo, su kabakları, çini çalışmaları, ebru çalışmaları, kütük süsleme, deniz kabuklarıyla değişik figürler oluşturma, hayvan figürleri gibi işler yapıyorum. Mandallardan oturma grubu, dondurma çubuklarından mumluk, bebeklerin rezene kapları, deniz kabukları ve renklendirdiğim kumlardan kalemlik yapıyorum. Atılacak yumurta kapları ve pet şişelerden çiçekler, pilav kepçelerinden hediyelik eşya, pamuk ve naylon malzemeden sarımsak demeti, buzdolabı süsleri, sarkaçlar da yaptığım eserler arasında yer alıyor.
    
     -Atık malzemeleri çevresindeki kişiler getiriyor-
    
     Doğadaki bazı şeyleri değerlendirmenin hoşuna gittiğini ve kendisine mutluluk verdiğini anlatan Pat, böylece çöpe atılması gereken eşyaları da değerlendirdiğini ifade etti.
     Pat, malzeme bulma konusunda sıkıntı yaşamadığını, kardeş, arkadaş ve komşularının kendisine her zaman yardımcı olduğunu bildirerek, Çevremdeki kişiler, atmayı düşündükleri malzemeleri önce bana gösteriyor. Atılması gerekmiyorsa değerlendireyim, değilse ben atarım diyorum. Bu şekilde onlar da bana her konuda yardımcı oluyor dedi.
     Kuru çiçekleri gazete sayfaları arasında kurutarak panoya, su kabaklarını da içini açıp oyuncak bebek gibi unsurlarla süsleyerek abajura dönüştürdüğü bilgisini veren Pat, bu tür işlerin insanın yorgunluğunu aldığını ve herkese önerdiğini kaydetti.
     Pat, ikinci kişisel sergisini, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Sanat Galerisinde açtığını belirterek, sergideki eserlerinin 17 Kasıma kadar görülebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çöpler emekli öğretmenin ellerinde sanat eseri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER