ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -ÇOMÜ ile Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri ortak projede bir araya geldi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri, ortak projede buluştu.
     ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, kent merkezine yönelik, kentsel peyzaj tasarımı konusunda arazi ve stüdyo çalışmaları yaptı.
     Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, çalışma kapsamında, her iki bölümden 40 öğrencinin 6 gruba ayrıldığını, her grubun kent bütününde geleneksel mimari, açık alanlar, kent mobilyaları, bitki örtüsü, ulaşım, eğitim kurumları, dini yapılar, ticaret, askeri alanlar, yerleşim, idari yapılar konularında sörvey (veri toplama) çalışması yaptığını söyledi.
     Veri toplama çalışması sonrasında analiz ve sentez amaçlı stüdyo çalışmalarına geçildiğini anlatan Kelkit, veriler ışığında her grubun kente yönelik kentsel tasarım projeleri geliştirmeye çalıştığını, her biri farklı temalarda 12 proje çalışmasının ortaya konulduğunu kaydetti.
     Kelkit, mart ayının sonunda Bilkent Üniversitesinde ikinci bir stüdyo çalışması yapılmasının kararlaştırıldığını ifade ederek, bu tür çalışmaların bundan sonraki yıllarda da yapılması yönünde prensip kararı alındığını bildirdi.
    
     -Ezine MYO öğrencilerine burs-
    
     ÇOMÜye bağlı Ezine Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine burs verilecek.
     Ezine Yükseköğrenimi Destekleme ve Yaşatma Derneği, akademik yıl süresince 23 öğrenciye karşılıksız burs verecek.
     Ezinede öğrenim gören üniversite öğrencilerinin kendi evlatları gibi olduğunu belirten dernek üyeleri, bu tür desteklerin artarak devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER