ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Avusturyalı genç sanatçılar, Çek Cumhuriyetinde buluşacak


ÇANAKKALE (A.A) - Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Avusturyalı genç sanatçılar, Çek Cumhuriyetinde buluşacak.
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğretim elemanı Şahine Hatipoğlunun koordinatörlüğünü yürüttüğü Arts Without Limits başlıklı Erasmus programı kapsamında, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Avusturyalı genç sanatçılar, 1-22 Ağustos tarihlerinde Çek Cumhuriyetinde bir araya gelecek.
     İlki 2010 yılında Bozcaadada gerçekleştirilen projenin, ikinci aşaması 2011 yılında Almanyada gerçekleştirilmişti.
     Hatipoğlu, 2013 yılı için çalışmanın başlangıcının Bornoda gerçekleşeceğini, daha sonra gösterinin yapılacağı sarayın bulunduğu Litomysl kasabasına geçileceğini kaydetti.
    
     -Prof. Dr. Muter: Vergide mitler yıkılmalı-
    
     Eski Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Muter, vergide mitlerin kalkması gerektiğini söyledi.
     Muter, ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde verdiği seminerde, BM istatistiklerine göre Türkiyede vergi kaçağının yüzde 36 olduğunu belirterek, vergi tahsilatında dolaysız vergilerin adil, dolaylı vergilerin ise adaletsiz olduğuna yönelik mitlerin yıkılması gerektiğini bildirdi.
     Dolaysız vergilerin adaletli olabilmesi için kişi ve kurumların gelirlerinin sağlıklı saptanması, vergi kaçırma ve vergiden kaçınma davranışlarının olmaması gerektiğini ifade ederek, Kişiler rasyonel davrandığı, herkes gelirine göre tükettiği ve dolaylı vergilerde ihtiyaç mal ve hizmetlerinin oran farklılaşması sağlıklı yapıldığı takdirde dolaysız vergilerin adaletsiz olduğu söylenemez dedi.
     Muter, devletlerin bütçeleriyle yaşanan ekonomik krizler arasında ciddi ilişki olduğunu belirterek, Bir devlet ekonomik olarak ülkesini iyi yönetemezse gelir birileri yönetir diye konuştu.
    
     -Lapseki MYOda konferans-
    
     ÇOMÜye bağlı Lapseki Meslek Yüksekokulunda (MYO) Kariyer Planlamanın Öğrencilik Yıllarından Başlayan Yolculuğu adlı konferans düzenlendi.
     Emekli Kaymakam Tuğrul Bozkurt, konferansta yaptığı konuşmada, gençlik ve kariyer kavramını tanımlayıp, pozitif yaşam, hedef belirleme, başarının aşamaları, iletişim becerileri ve temsil sistemleri hakkında bilgi verdi.
     Konuşmasının ilgiyle dinlenmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Bozkurt, en kısa zamanda yine öğrencilerle bir arada olmayı istediğini kaydetti.
    
     -AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması bilgilendirme toplantısı-
    
     ÇOMÜde, Avrupa Birliğini anlatın, anlattıklarınızı gidip görün sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen, AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışmasının bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ramazan Gülendam, yaptığı konuşmada, toplantının genç iletişimcilerin Türkiyenin Avrupa Birliğine üyelik süreciyle ilgili sorulara ve zihinlerdeki Neden AB üyeliği- sorusuna ikna edici cevaplar bulunabilmesine katkıda bulunacağı kanısında olduğunu belirtti.
     Toplantının, Türkiyenin Avrupa ülkelerindeki ve kamuoyundaki karşılıklı ön yargı ve eksik bilgilerden kaynaklanan sorunların bertaraf edilmesine de yardımcı olacağını umduğu söyleyen Gülendam, ÇOMÜnün en genç fakültelerinden biri olarak yaşadığımız bu heyecanın, zaman içinde öğrencilerimizin başarılarıyla üniversitemizi taçlandırmasını umuyorum dedi.
     Genç iletişimcileri Avrupa Birliği üzerine düşünmeye ve bu alanda eser üretmeye teşvik eden yarışmanın bilgilendirme toplantısında, AB Bakanlığından gelen Sivil Toplum İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Zelal Şen, AB İşleri Uzmanı Hakan Çağlar Erürker, Halkla İlişkiler Uzmanı Handan Hanife Satı, AB İşleri Uzman Yardımcısı Özlem Kalmaz, ilgili konularda sunum yaptı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER